HET VERHAAL VAN DE GAZETTE’

Gazette van Detroit een link van 100 jaar tussen Noord- Amerika en Vlaanderen.
De Gazette van Detroit verschijnt nog steeds in de VS, Canada en België (Vlaanderen) in een mix van Engels en Nederlands. De eerste uitgave verscheen op 13 augustus 1914, negen dagen na de inval van de Duitsers in België. Ze bestaat dus honderd jaar in 2014.
De vele verhalen achter dit unieke medium verschijnen in november 2014 in een lezenswaardig boek; zowat 250 pagina’s verlucht met vele foto’s, hangen een interessant beeld op van wat de voorbije 100 jaar in de Gazette verscheen. Voor de vele landverhuizers naar Amerika en hun achtergebleven familie, vrienden, buren was en is de Gazette een waardevol cultureel erfgoed, van groot belang voor de band Noord- Amerika- Vlaanderen.

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en wil je meer weten over wat zich de afgelopen honderd jaar heeft afgespeeld in deze merkwaardige ‘Gazette’ bestel dan nu dit unieke boek.


Info: GAZETTE van DETROIT- Afdeling Vlaanderen, p/a Melkerijstraat, 1A, 8600- LEKE- DIKSMUIDE- Tel. 051 50 37 09 – e-mail: lukecan@telenet.be